Att ha ett fint namn

Hej! min pojkvan heter Dylan

att ta skolfoto

dag kara lasare sa tog vi skolfoto. Jag visste inte det alls sa vad hade jag inte pa mig om inte ett par vanliga jeans och min hummeltroja. Ja ni laste ratt... BYXOR

Rektorn som har forbjudit mina vackra kjolar och klanning is totally cramping my style. Nu ar jag en  mangden med min obekvama jeans. En tjej i klassen korde pa stort och hade pa sig en stilig hog hatt.

Fotografen forsokte vara rolig da han ville att vi alla skulle saga French Cheese. Hela klassen ropar da pa akta franska bryting:

FRRRRRRRRENCH CHIIIIIS

gulligt.

Om tva dagar bar det av tll Thonon och jag kan inte beskriva den boll av lycka jag har i magen da jag tanker pa nar jag antiligen ska fa traffa Billie! Vi ska traffas i Lyon och hanga dar en stund tlls varat tag till Thonon kor.

Billie, jag saknar dg och du vet inte hur glad jag ar over att jag ahr dg har i Frankrike med dig aven om du bor vi tyska gransen!

Jag alskar dig ♥

Tankte snabbt ta och prata lite om skolmaten har. Varje lunch och middag pa skolan far man treratters.

Forratt:
En sallad, rora eller melon.

Varmratt:
Rott eller vitt kott med antngen nagot kolhydratigt (typ varldens godaste pommes) eller gronsaker (kokta eller wookade)

Dessert:
En smarrig fransk bakelse à la Marie Antoinette eller à la "Kaptlet i alla franskbocker som handlar om att ga pa café",chokladpudding/mousse, ost eller yoghurt!

Jag har andrat mig och saknar inte alls svensk skolmat langre.

BTW for er som inte redan vet sa slickar man rent sn tallrik ed en bit baguette. Hur fransk far det bl pa en skala.
Fast en sak som jag tycker ar grymt konstigt ar att de inte dricker kaffe, varm choklad eller te ur muggar eller koppar. De dricker ur skalar. Konstigt med det ar mysigt tycker jag.

Puss pa er


att råka få en pojkvän

Ja, ni läste rätt. Jag har råkat få en pojkvän. Tror jag...

Såhär ligger det till:

Igår stod jag och stuprören ensamma(trodde jag) i en korridor och pratade. Klockan ringde och innan han gick iväg så kysste han mig. Vi kysstes alltså!

I matsalen senare kollar ALLA på mig och innan jag ska ha lektion med 1:orna så frågar ALLA hur länge jag och han har varit tillsammans. Jag bah:

Vah!? är vi tillsammans?

Min syster säger att vi antagligen är tillsammans...

Imorgon ska vi gå en lång promenad i bergen och då ska jag fråga hur läget ligger till här i Frankrike...

Om nu allt detta stämmer är det major kulturkrock!

missforstand

verbet aimer betyder bade alska och tycka om.

sa je t'aime i detta fallet ar jag tycker om dig

att saga vackra ord nar man har stupror

Igar kom den franska meningen som jag langtat efter att fa hora:

Je t'ame, Josefin


môpen

Jag har ett nytt schema for 4:de gangen! Jag gar i forsta, endra OCH tredje ring, wow liksom. Den klassen jag ar hos nu tror jag gar franska motsvarigheten till IV... Skitsamma jag far sitta och chilla vid datorn for jag fattar anda inget.

Jag har engelska i samma klass som stuproren och idag bad han mig sitta bredvid honom istallet for bredvid en kille som ar hyfsat duktig pa engelska och som ocksa bor pa internatet tillsammans med mig vilket stuproren inte gor.

Jag har btw en ny dejt pa lordag!

Idag ar det:

8 dagar tills jag far aterse babu my sister!

31 dagar tills mamma kommer hit!

89 dagar tills jag aker hem till SVerige for att fira jul med familj och nyar med vanner!


att overleva

Konstigt nog sa overlevde jag forsta dagen med 15-aringarna! En tjej som jag satt bredvid bjod pa tictacs under hela mattelektionen. SWEET!

Fast jag vill nog hellre ha matte och engelska med premiér L (linjen som jag egentligen valde innan rektorn lade sin nasa i blot!)

Helgen

denna helgen var det inplanerat att ga pa tva fester.

Fredag: Ut pa en bar och sedan in pa en klubb for att fira kanadensaren.
Det var ball som fan. Jag sjong jag ma hon leva hogt och fint for alla pa baren och det var uppskattat kan jag saga!

Lordag: Min vardsyster fyllde ar och det var en fest i byn som dom kallar for bal. Okej tankte jag och tog pa mig min kusins svarta DN-klanning och mina hogklackade och sminkade mig. Nar jag kommer ut fran mitt rum star min syster i sitt rum och fixar sig. Hennes resultat blev en gra langarmad troja, jeans och converse. Peppen forsvann omedelbart nar jag isag att det antagligen bara skulle vara en fjortis-fest. Samma kvall blir jag sjukoch spyr hela natten...

Nu raknar jag ner dagarna infor Tonon Les Bains da jag kan fa prata svenska med borgare och fa umgas med varldens finaste kines!

Jag saknar er och jag tanker pa er hela tiden

 

Puss


hej:

hej alskade vanner, foraldrar och andra lasare!

Igar var ett helvete. Rektorn pa skolan andrade mitt schema for att jag ar for dalig pa franska for att ga i 2:an.
MEN SNALLA LILLA RARA!! DET AR JU DARFOR JAG AR HAR!

Jag blev jatteledsen och nar jag satt pa ett café med nagra vanner sa borjade jag grata. Vid middagen ahde jag ingen matlust utan satt bara oh glodde rakt ut i luften. Vet ni vad som hande sen?

Min vardpappa kom till skolan och trostade mig och snackade med rektorn sa nu ar allt lost!!

rektorn hatar mig for att jag inte fmljer hennes dumma regler men hur ska jag kunna folja dem nar ingen har berattat om dem for mig!!

Regler:

- du far inte vara pa skolgarden nar du och dina vanner ar de enda som har rast.

- du far heller inte vara i korridorerna nar du och dina vanner ar de enda som har rast.

- Nar du har slutat for dagen och ska ga ut pa stan ett slag och kommer pa att du glomt en bok i ditt skap far du INTE ga tillbaka in pa skolan.

- DUA ALDRIG LARARE
svenska.

igar kom ett stort paket fran sverige!

Kappor, kangor, strumpbyxor, fotot pa jesper; ebbas tavla och kaosteori t-shirtarna!!!

jag har den vita pa mig idag :)

fleet.


jag gillar mysiga killar som har mysiga band som spelar mysig musik.

over and out

Patrick.

Kommer alla att lagga upp en bild pa Patrick Swayze nu och ska det vara en oppen avskedceremoni?

Att han nu ar dod far mig att tanka pa den kvallen da jag och Nikki kollade pa dirty dancing over telefon. That was a good night.

att dejta

Jag har en dejt imrgon med en gullig kille fran skolan.

Nu precis sa satt han bredvid min dator och sa kollade han pa en trailer pa youtube. Sen fragade han om jag vill se den filmen med honom imorgon och saklart sa jag ju JA!

Socialt liv here I come!

back to school

Nu ar man tillbaka i skolan. Je n'aime pas!
Gar till klockan 18. 00 idag... Kul liksom. Dock sa hange jag med lite pa fransk lektionen idag. Alltid nagot.

BTW sa ar alla sjukt chockade idag!
you wanna know why?

Cause I'm wearing jeans!


Att sakna mest av allt i hela världen
att sakna


+ebbah
+billie

une araignée

det äckligaste hände nyss! Jag höll på att packa min väska inför internatet och plötsligt ser jag en jättestor spindel krypa bredvid mig. Om det hade varit i Sverige hade jag skrikit och rusat in till mamma och pappa och bett pappa döda den. Här sover alla och spindeln var påväg mot mina byxor som låg bredvid min väska. Spindeln stannade och jag var tvungen att tänka snabbt. det närmaste jag har är mina röda tygskor. Jag tar den ena och PANG! jag krossar spindeln. Från sulan kommer nu säkert 20 småspindlar.

UUUUUUUUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ jag kräkte nästan!

Nu ligger den stora svarta krossade spindeln där med små svarta prickar runtomkring sig (barnen som jag krossade). Jag tänker INTE packa mer ikväll.

FY FAN!


Här är förresten en bild på mig och min värdsyster

Typ världens bästa hårdag

Jag älskar denna bilden!

Annars var paraden pretty lame, fast de hade rätt satsiga kostymer à la Marie Antoinette

Je suis Josefin


Folsom Prison Blues
fängelsekorridoren och tjejerna

skrivbordshörnan, där jag skriver brev hem till mor och far...we're sorry

förlåt så hemskt mycket för dålig uppdatering.

Dagarna går som sagt upp och ner hela tiden. Nu är det rätt mycket uppåt.

Denna helgen har det varit typ vångafesten här. Något som jag avstått ifrån. Idag är det dock en parad i stan och pm jag fattade rätt så ska min värdpappa cykla någon slags lång runda. Därför har vi ätit makaroner eller pasta de senaste två dagarna. Jag är fin som bara den idag. Med min blåa zara-klänning, min svarta kavaj, den stora blåa ringen och utsläppt lockigt hår (i nog fem minuter) så ska jag hit the town med min ena vuxna värdsyster och min värdmamma.

Här kommer lite bilder:

Jag, Sofia och Clare i Sofias pool

leka schtekarN

Clare, jag och Sofia

à l'école

Dagen har varit lang och trakig. Forst tva timmar historia dar lararen bara pratar pa och alla antecknar. Ja; inte jag da. Jag forsoker...

Sen tva timmar franska...

Sen tva timmar acklig lunch... Believe it or not men jag ater inte sa mycket mat i skolan. Visst far vi dessert men fan hellre svensk skolmat!

Efter en timme i matsalen dar jag och de andra utbytesstudenterna nog forde mest liv sa gick vi ut i solen. Grejen ar den att vi vi varken skrattar eller pratar sarskilt hogt med jamfort med fransmannen sa pratar vi hogt.

Har precis haft tva timmars gympa som faktiskt har varit det roligaste denna veckan. Forutom engelskan da. Vi spelade basket och ni skulle sett mig. Jag var overallt pa planen! No Kidding!

Nu ska jag vanta i tva timmar pa att internatbarnen plus jag ska fa ata kvallsmat och sen vantar den obligatoriska laxlasningen med overvakning. Jag har inga laxor for jag gjorde dom igar sa idag ska jag chilla!

Imorgon vantar huset i MARS pa mig. Ska bli skont att fa komma till ett hem istallet for fangelset. Apropa fanglset. Jag trivs HELT OKEJ.

à bientôt

duktig

JAG RACKTE UPP HANDEN OCH SA NAGOT PA FRANSKAN IDAG!

Lararen sa da:

Trés Bién!

natt.

Imorgon ska jag tillbaka till fängelset. Då kommer jag inte att blogga på två dagar. Istället åker min kära dagbok fram. Ha underbar start på skolan och uppskatta varje lektion för till skillnad från mig så fattar ni iallafall språket som läraren pratar på och ni får dua er lärare. Sov gott

GoodNews

Okej, jag har bra nyheter för mig själv. Tydligen så får man sova hemma hos sin familj på onsdagskvällar. I'm SO gonna do it! Anledningen är att vakterna (eller fritidsfröknarna som jag kommr att kalla dom hädanefter) är lediga och övervakar inte internatet natten mellan onsdag och torsdag. Jag bangar ju inte att bara få behöva sova på internatet tre nätter i veckan. WOHO!

Annat som hänt då?
Jag vaknade klockan tolv imorse och låg och drog mig tills jag gick ner för att kolla läget. Där stod den ena systern Charlotte som jag tycker om mest av alla syskonen. Hon tar sig verkligen tiden att lyssna på mig och hon och hennes kille som också åt lunch här precis ställer flera frågor som jag FAKTISKT kan svara på!

Idag blir det att packa. Det är svårt att välja kläder för en vecka då jag vanligtvis bestämmer det i samma sekund som jag ska klä på mig.

På tisdag har jag gymnastik i två timmar. Ni som känner mig kan ju veta hur jag känner inför detta. Men jag har bestämt mig för att faktiskt anstränga mig ÄVEN om vi kommer att spela mycket bollsporter. Men vi är bara elva styckna i klassen så det kasnke inte blir så mycket lagsport trotts allt. Med vi får ju inte ta ut segern i förskott.

jag handlat, jag lycklig

1. Roanne
2,3,4. Min värdsyster och hennes kusin.
5. Ringar som jag köpte idag. 3 för 5 euro!

ma chambre


1. Tre afrikanska kvinnor uppklistrade på min vägg. fråga mig inte varför.
2. Mitt rum. Planscherna ska flyttas till internatet, BUMS

Bilder för er


Mitt hem på helgerna, med världens vackraste utsikt!

Berg, träd, får och kor...

cry cry cry - johnny cash

mitt internat ser ut som ett fängelse, ett sjukhus och ett övergivet barnhem. Brunt stengolv, blå-gråa väggar, små bås (rum) utan dörrar innehållandes en säng, ett skåp och ett skrivbord med tillhörande stol. Jag hatar det.
Igår efter maten som ätes på skolan 5 minuter därfifrån bröt jag ihop i min säng. Jag ville ha min mamma där. Jag kunde inte låta för då hade jag varit den konstiga tjejen som inte kan franska, klär sig konstigt och gråter.

Efter att jag gråtit och försökte somna kom några tjejer in till mig och frågade om jag mådde bra. Sen kom den svenska tjejen in och vi pratade en liten stund och hon är trevlig.

Jag trivs väl helt okej, men jag fattar verkligen inte hur fan jag ska klara tio månader.

en lista på saker jag vill just nu:

1. Få tröst av min mamma - det räcker inte bara med att någon frågar ca va om jag ser lite nere ut.

2. Skoja med min egna pappa - efter att min värdpappa och värdsyster skämtade i bilen ville jag börja gråta för jag saknar pappa så himla mycket.

3. Känna mig som hemma - jag vill ha min egna säng, duscha i min egna dusch, äta frukost i mitt egna kök etc

4. Umgås med mina egna vänner - jag vill gapskratta, rulla mig på golvet, skämta om interna saker. Jag vet inte hur länge till jag orkar låtsas ha roligt.


Varje kväll gråter jag lite. Idag var det rätt mycket. Efter att ha kommit till hem till värdfamiljen lade jag mig i sängen och grät i säkert 30 minuter. Jag somnade tillslut och sedan sov jag i fyra timmar tills middagen var serverad.


Min värdfamiljen är dock underbara! Idag frågade jag om det finns ett hotell som min mamma skulle kunna bo på här i några dagar på höstlovet så sa pappan:

-NON, mais il y a des chambres ici!

Så imorgon ringer jag mamma och ber henne beställa en biljett. Sen börjar nedräkningen till då jag äntligen ska få gråta ut i min mammas famn.


fint.

Igår bondade jag satan med mina värdföräldrar! Medans dottern åkte iväg på bio som jag dissade för jag ville inte se Brad Pitt prata franska så tog pappan med mig till sitt musik-skåp. Fullt med bra skivor. Både mamman och pappan var glada över att jag delade deras musikintresse trots min unga ålder. Om jag översatte rätt i mitt huvud så var de ungefär så de sa.

Vi satt och pratade om musik och sådant i ungefär en timme. Jag pratade på med min presens-franska. Det var nog helt fel det jag sa men de såg ut att uppskatta det jag sa. Medans vi lyssnade på Ray Charles så visade jag lite bilder på min dator. Bilder på er. Bilder från midsommar, valborg och andra svenska fester.

Vid matbordet berättade de om sina släktingar. Vilka som gjort baccen(typ sluttentan på gymnasiet). Pappan pratade stolt om att han gjorde baccen men att hans syster skolkade bort sin skolgång och att hon ångrar det nu. Jag tror det var det han sa iallafall.

Jag gick och lade mig vid 22-tiden och vaknade inte förens klockan tolv. Jag sov i 14 timmar! Jag skulle kunna somna nu med.

Ikväll lämnar jag datorn hemma för att spendera min första natt på internatet. Jag är rätt nervös. "hoppas dom e sneeellla mot mej"...

Känslomässigt just nu är jag väl rätt stabil. Saken är den att jag trodde att jag skulle må skit i flera veckor men som sagt jag mår liksom bra. Jag tror detta är lugnet före stormen. Jag kommer nog att krascha totalt om en vecka eller två. Jag gråter lite då och då. Typ när mamma säger att hon saknar mig och att huset är tomt utan mig så får jag hålla tårarna inne tills samtalet är slut. Då gråter jag lite.

Jag vill så hemskt gärna visa er foton på hur underbart det är här. Men, deras internet tar  livet av mig. Så jävla trögt. Blogg.se och msn är de ENDA sidorna som funkar bra!

Jag hoppas att allt är bra med er därhemma!

firstdayofschool

Idag började jag sakta men säkert skolan. Min skola heter Lycée Jérémie de la Rue. Det är en fin skola som har färgtemat ljusgult och blått. Inredningen är en smula kall. Inga tavlor, inga foton och inga växter.

I min klass går det endast elva personer. En kille och tio tjejer. Killen är söt ENDAST på grund utav mitt handikapp. En tjej vid namn Marion satte sig bredvid mig och började babbla franska. Jag bah:

Je suis suedoise et je parle un peux Francais...

Då började hon prata engelska till min stora förvåning (och lite lättnad). HELA hennes kalender är full av bilder på Twilight-karaktärer och Harry Potter-karaktärer och på hennes mapp har hon klistrat på ett stort foto på Emma Watson... Ja, men hon är trevlig iallafall så jag låter henne fascineras av T och HP.

I ungefär två timmar med 15 minuters rast gick vi igenom schemat som man gemensamt sitter och fyller i på ett papper (underligt, men pedagogiskt).

På internatet ska jag bo på från och med torsdag kväll eller måndag jag hängde inte riktigt med när jag fick det förklarat. På internatet kommer vi att vara 15 killar (woho) och elva tjejer varav en är utbytesstudent från Kanada, en är utbytesstudent från Ecuador (kan flytande engelska) och en är fransk/svensk tjej som kan svenska.

JA! mamma och pappa och Philip jag ska prata franska så mycket jag kan! Oroa er inte. Faktiskt, så fick jag lite ångest när jag pratade engelska med kanadensiskan.

Nu är jag ensam hemma. Jag sov när familjen gav sig iväg till Charlieu men de lämnade en lapp som tog mig sju minuter att översätta...

Jag spelar bob hund och har satt på trala la lilla molntuss på repeat och tänker på Philip som jag pratade ett tag med innan. Åh, Sverige...


Morgonsoffan.

har jag sagt att jag älskar att vakna upp i detta huset? Öppna fönstret mot utsikten över berg och kullar som är dekorerade med franska lantgårdar. Super!

Jag håller på att göra fint på mitt rum och jag vill så hemskt gärna plocka bort alla fula gosedjur som Lucie (värdsystern) har placerat lite här och var. Jag har dock världens vackraste garderob här. En stor gammeldags av mörk ek (tror jag). Utanpå sitter en stor stor spegel.


Hej

Detta inlägget skrev jag igårnatt men kunde inte publicera det för internetet bråkade med mig.

hej Sverige!
Ni behöver inte vara oroliga. Jag mår bra!
Jag har dekorerat mitt rum med lite posters så nu känns det lite mer som hemma.

Under dagen har jag umgåtts med Lucies kompisar som gör allt för att bli förstådda. Stackare. Jag längtar tills jag kan prata på riktigt och inte hacka mig fram. Hur som så satt vi iallafall i en jättefin park. Det var mysigt. Jag låg ner och drömde mig bort till Sverige och de pratade och skrattade. Alla nöjda! Vi gjorde också det franskaste som finns. Vi satte oss på ett litet café där nog alla hänger här. Vi beställde in kaffe och läsk. Här dricker man kaffe ur äggkoppar, typ. Jag tror inte man får en gammal hederlig svensk påtå heller.

Nu sitter jag och kuckelurar på mitt rum där jag trivs som bäst faktiskt. Med Jonathan Johansson stirrandes på mig från väggen mittemot lyssnar jag på White Lies och njuter av livet.

Jag ser faktiskt fram emot att börja skolan. Helt nya fräscha böcker, nya skrivböcker, oanvända pennor och en oplanerad kalender ger mig hopp om framtiden.


RSS 2.0