5 meter upp i luften

Den senaste veckan känns det som om jag inte har levt. Allt har varit så overkligt. Jag har frågat mig varje hur fan jag hamnade här?

För ett år sedan jobbade jag antagligen på Vattentornet eller så satt jag och pluggade medans jag förberedde mig inför en gumziekväll.

Igårkväll var jag ensam hemma i ett stort hus mitt ute på landet och pluggade. Idag ska jag till Roanne och åka skridsko. Ikväll ska vi ut på en bar. Vi sover över i Roanne och imorgon kommer Dylan hit.

Jag trivs i Frankrike. Jag trivs jättebra. Fast ibland vill jag bara tillbaka till den tiden då jag var hemma i ett hem som känns hemma. Jag älskar min värdfamilj hur mycket som helst, men det är småsakerna jag vill ha ibland. Som att vakna en lördagsmorgon av att pappa skramlar med kopparna nere i köket när han dukar fram frukost med nybakade bullar från Entré. Här i Frankrike äter man i omgångar. Eller att mamma tjatar på mig i princip hela tiden om att jag måste göra mina läxor. Mina värdföräldrar tjatar inte ens på min värdsyster. INGEN fransk förälder gör det!

Nu vill jag byta ämne helt innan ni tror att jag är deprimerad (det är jag inte!).

Igår var jag som sagt hemma ensam, med tre katter och en hund. Tre av de fyra djuren är helt OK. Den ena katten går mig på nerverna. Jag hatar katter! Den jäveln tiggde och tiggde och nästan hotade mig med klösningar innan jag tillslut gav den en bit av min skinkmacka. Den tuggar occh allt är frid och fröjd tills den kräker upp mackbiten igen! Det såg ut som en bajskorv! Jag fick panik och ville kräka ikapp med katten. Jag ringde Dylan som bara hånskrattade åt mig och sa att jag får väl ta och plocka upp det med hushållspapper. Aldrig i livet! Så när kräket hade torkat så dammsugade jag upp den. Jag ska aldrig i hela mitt liv ha katter!


Puss på er alla

Vaknade Bredvid älsklingen-Bilddagbokencitat

Jag är tillbaka i min hâla i östra Frankrike. Det känns bättre än vad jag trodde, nästan bra faktiskt.
Första veckan i skolan var helt okej. Kan nästan säga att den var bra. Det var kul att träffa mina utbytesstudenter...

...och Dylan!

Denna helgen sov jag hos Dylan och eftersom att det snöat här och eftersom att Fransmän tror att de ska dö om de sätter foten utanför huset när snön har lagt sig (10cm...) sâ fick jag stanna en extra natt hemma hos honom. Vi kollade pâ Män som hatar kvinnor (köpte boken pâ franska till Dylan i julklapp) och ât La Galette. La Galette är en slags vetekaka som har sitt ursprung i Bretagne. Man äter denna kaka lite titt som tätt efter nyâr. Det speciella med den är att inuti varje kaka sâ finns en liten porslinsfigur och runtom kakan finns en pappkrona. Den som fâr porslinsfiguren blir kung/drottning och mâste dâ bära kronan.

Ska försöka bli bättre pâ att uppdatera. Sâ länge kan ni ju kolla pâ denna videon som handlar om Clare's hemstad Halifax. Den är kul.

 


RSS 2.0