Saint-Valentin


Vad gjorde ni på Alla Hjärtans Dag? Jag spenderade den med Billie och Dylan. Vi fick rosor av Dylan och sen bjöd hans mamma på grodpaj. Sjukt gott!

aldrig aldrig ensam

Så i fredags rullade Billie in i Roanne och där stod jag och väntade på henne.
De senaste dagarna har vi satt vår franska på prov genom att umgås med riktiga fransmän (stereotyperna), varvat med all time slö på mitt golv medans Sex and the City rullat på min dator, avsnitt efter avsnitt.

När Billie kom var hon försenad pågrund utav snöoväder. Dagen innan Billie åkte var vi i Lyon. UTAN JACKOR!


Billie gled ner här

Gladare än så kan ingen bli

à la taverneFör att vara asiat så gör hon en bra Kenza

LyonBillies mamma borde vara sjukt stolt. Kolla så impad Billie är utav Saint-Jean kyrkan i le Vieux Lyon

och utav denna jätteboken...


I'm coming, you coming, no hiding, my feeling,

Pâ fredag klockan 16.20 rullar Billie in i Roanne och dâ stâr jag pâ perrongen och väntar pâ henne. Sen har vi en hel vecka framför oss som vi ska inviga med en fest hemma hos Dylan som vi hâller pâ att planera.

För övrigt sâ är franska fester i en kategori för sig.

- Fransmännen älskar sin electro och framför allt deras heliga David Guetta. Om ni gâr pâ en fest i Frankrike och om Guetta just släppt en ny singel sâ är det troligtvis den du kommer att höra mest under natten.

- Franska tjejer är alltid redo att fightas om du pratar med deras pojkvän(som oftast är jätteful). Det kvittar hur mânga gânger du säger att du redan har en pojkvän och att du verkligen inte är intresserad utav deras respektive, om du är en utbytesstudent frân Sverige sâ är du bara ute efter att fâ ligga med sâ mânga franska killar som möjligt. Sâ är det bara. Försök inte en argumentera.

- Ta alltid med dig en sovsäck och extra täcke. Du vet ALDRIG hur kvällen kommer att sluta (eller när den slutar). Jag har haft turen att fâ sova i en säng för tvâ med Dylan en gâng. Man vet aldrig när man fâr den chansen igen. Andra gânger har jag haft mindre tur. Jag har sovit tryckt mot en vägg i en säng för tvâ med sju andra personer och en annan gâng sov jag pâ en liten madrass och med liten filt som jag delade med Clares värdsyster i ett nyköpt hus utan värme. TA MED DIG EN SOVSÄCK OCH EN FILT!

- Glöm nätter fyllda med dans. Pâ hemmafester dansar INGEN. Om du gör det sâ är du konstig. Vill du dansa sâ fâr du gâ till en nattklubb. Det vill du inte. Inte ute pâ landet iallafall. Storstäder är okej men inte ute pâ landet.

Annars sâ är franska fester assköna!

Pâ lördag dansar iallfall jag och Billie natten lâng till:

Jag är en vampyr (detektivbyrâns version)


Je me suis coupé, quelle horreur!Tog en dusch precis. Rakade benen. Skar av en stor bit skinn från benet. Blödde mängder.

Nu ska jag hem till Dylan. Jag har köpt sushi. Jag tror aldrig att han har ätit det. Dylan hade heller aldrig smakat Kalles Kaviar...

... tills i förra veckan. Pappa och mamma skickade ner två tuber. Dylan fick en smakprov på fingret och efter att han smakat höll han på att kräka. Det var fint, med tanke på att jag äter sniglar och blir serverad både inälvor och känguru i skolmatsalen. 

Igår räckte jag upp handen och förklarade varför Florence, Italien, var så viktig för La Renaissance Artistique. Efter min monolog fick jag beröm av läraren vilket kändes som ett bra avslut på en hemsk hormonfylld vecka då jag börjat gråta för småsaker.

Om en vecka har jag Billie vid min sida. Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är.

Them drum-machines ain't got no soul

När det inte finns nâgonting att göra här i Frankrike sâ försöker jag hänga med i svängarna hemma i Sverige. Under en tvâ timmars lâng hâla idag har jag kollat pâ P3 GULD 2010! Jag saknar svensk television. Allt är sâ himla stilrent och gud vad jag saknar svensk humor.


Nâgra kommentarer:

Jag tycker att det var jättefint av Markus Kunegârd att ha pâ sig samma löjliga nitjacka som han hade pâ sig pâ malmöfestivalen.

Timo Räisänen var patetisk och pinsam som programledare. Han gâr precis som om han skitit pâ sig.

Trummisen i Mando Diao är sân jävla mes. Jättesöt!

FAN VAD ÄCKLIGT NÄR FEVER RAY TOG EMOT PRIS. Det fick mig att tänka pâ den gângen dâ jag, Ebba, Matea och Elin var pâ elefanten i somras, där Matea och Elin blev attackerade av samma varelser!

Framträdandet med Robyn och Salem! Var det ett skämt eller?
TACK SVT PLAY FÖR ATT DU FINNS!!!!

Mina favoriter:

RSS 2.0